..--== RASTGELEBALIKCI ==--.. Anasayfa Biz 1300 Kişilik bir aileyiz.
Burası Amatör Balıkçılığın Yeni Yüzü...
Türkiye'nin En Geniş Amatör Balıkçılık Platformu

Ara

Üyeler

Takvim

Yardım

Ana Sayfa
Üye ismine göre ara
Giriş yapmadınız. - Oturum Aç | Kayıt 

Alabalık Avlağı
 Forum Başkanı: blaxius  

Yeni Konu

Cevap Yaz

Yazdır
YazarMesaj
ozan.k
Üye

Yer:  
Adı Soyadı: ozan karzan
Yaşı: 28
Severek Avladığı: levrek,alabalık
Severek Avlandığı: Deniz
Durum:  Çevrimdışı
Değer: 
 Yazıldığı Tarih: 26 Ağustos 2007 Pazar 16:44

Alıntı Yap

Cevap Yaz
merhabalar ben adanadan ozan.adanada alabalık yakalamak istiyorum ama soruğum kimse nerde yakalanacağını bilmiyor.bana bu konuda yardımcı olursanız mutluluk duyarım saygılar

blaxius
Yönetici

Yer: Ankara, Türkiye
Adı Soyadı: Kahraman MELEK
Yaşı: 32
Severek Avladığı: Turna
Severek Avlandığı: Göl
Değer: 
 Yazıldığı Tarih: 30 Ağustos 2007 Perşembe 11:42

Alıntı Yap

Cevap Yaz
ozan.k yazdı: merhabalar ben adanadan ozan.adanada alabalık yakalamak istiyorum ama soruğum kimse nerde yakalanacağını bilmiyor.bana bu konuda yardımcı olursanız mutluluk duyarım saygılar
Selamlar. Öncelikle forumumuza hoşgeldiniz. Bu konuda başkaları da birkaç fikir beyan edeceklerdir ancak sevgili ozan.. Sanırım bu konu biraz hassas bir konu. Alabalık Türkiyede ve Dünyada avlaması en zevkli, sen zor tatlı su balıklarından birisidir. Zor olmasının başlıca sebepleri de sadece neredeyse işilebilecek kadar temiz akarsularda yaşamalarıdır. Bu sebepden çevre kirliliklerinden dolayı bulundukları yerler kısıtlanmıştır. Bir de buna bilinçsiz avcılık eklenince sonuş bu balığığın doğasının çok kısıtlandığı bir durum meydana gelmiştir. Bunlar sonucunda da bu balığın avcılığına merak salmış insanların neredeyse senelerini sadece avlak bulmak için harcamış olduklarını düşünülürse pek fazla bu tip bilgileri paylaşmak istmemeleri normaldir. Bu konuda da zaman geçirmemiş insanlar zaten alabalığın nerelerde olduğunu bilemezler. Öncelikle bir alabalık avcısının sana çok ama çok güvenmesi gerekir. Seninle birkaç kez ava çıkmalı belki bunların sonunda seni bir alabalık avlağına götürmesi olasıdır. Ancak bu işte güven ön plana çıkar. Umarım açıklayabilmişimdir. Örnek vereyim. 3 4 senedir bu camianın içindeyim. İlk defa geçen sene bir arkadaşım vasıtasıyla, o da gökkuşağı alabalığı avlayabilmek için egenin güneyinde alabalık avına gidebildim.. Bu birçok kişi için de böyle. Umarım paylaşan güven telkin ettiğin ve sana eden bir alabalık avcısı bulabilirsin... Gözün korkmasın... BUNA DEĞECEĞİNDEN EMİNİM...
Selamlar

blaxius
Yönetici

Yer: Ankara, Türkiye
Adı Soyadı: Kahraman MELEK
Yaşı: 32
Severek Avladığı: Turna
Severek Avlandığı: Göl
Değer: 
 Yazıldığı Tarih: 30 Ağustos 2007 Perşembe 11:54

Alıntı Yap

Cevap Yaz
Taşıma amaçlı açıldı

Oral ATAK
Rastgele Ekibi

Yer: İstanbul, Türkiye
Adı Soyadı: Oral ATAK
Yaşı: 37
Severek Avladığı: Salmo Trutta
Severek Avlandığı: Akarsu
Değer: 
 Yazıldığı Tarih: 10 Şubat 2008 Pazar 01:20

Alıntı Yap

Cevap Yaz
Merhaba Ozan,

Belki geçen zaman içinde aradığın avlağı bulmuşsundur...

Bulamadı isen, önerim şöyle:

Öncelikle, yasak OLMAYAN zamanda avlanmanı öneriyorum:

Çizelge-5 İçsularda Zaman Yasakları

İLLER

YASAK DÖNEM

Adana, Adıyaman, Antalya, Aydın, Batman, Denizli, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Kilis, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Osmaniye, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak

15 Mart –15 Haziran

Sonra Yer bakımından yasak OLMAYAN yerleri öneriyorum:

AVLANMANIN TAMAMEN YASAKLANDIĞI İÇ SULAR

İLİ

İLÇESİ

KAYNAK ADI

ADANA

Akyatan, Tuzla gölleri.

AVLANMANIN KISMEN YASAKLANDIĞI İÇSULAR

İLİ

İLÇESİ

AKARSU ADI

YASAK SINIRLARI

ADANA

Pozantı

Çakıt suyu

Kaltaroğlu deresinin Çakıt suyuna birleştiği yerden- Kulmağara mevkiine kadar 8 km’ lik kısım.

Bir de Doğal Alabalık için özel yasaklar var:

... Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ile avlanabilir. Olta başına iğne sayısı 6 adedi geçemez. Ancak, alabalık avında iki olta takımından daha fazla olta takımı kullanılamaz ve her olta takımında iki iğne bulunabilir.

.../...

(8) Alabalık avcılığında kan kurdu, kemik kurdu, leş kurdu, sinek larvaları, canlı ya da cansız içsu ve deniz balıkları hariç, her türlü yapay, doğal ve mamul doğal yem kullanılabilir.

Türler

Latince adı

Boy Limiti
(en az)

Miktar Limiti
(en fazla)****

Kapalı sezon

Doğal alabalık (Bütün türler)

20 cm.

3 adet

01 Ekim-31 Mart

Gökkuşağı alabalığı

O. mykiss

Yok

10 adet

*

* Orman içi sularda doğal türlerle aynı kapalı sezon uygulanır. Bunun dışındaki iç sularda kapalı sezon yoktur.

Tüm Bu yukarıdakilere uyduktan sonra, önereceğim yer:

"ADANA Pozantı Çakıt suyu Kaltaroğlu deresinin Çakıt suyuna birleştiği yerden- Kulmağara mevkiine kadar 8 km’ lik kısım" dışında kalan yerdir. Burada 8 km'nin nasıl ölçüleceği konusu ciddi bir soru olacak.

http://www.haberler.com/doga-harikasi-cakit-cop-vadisi-oldu-3-haberi/

Burasının bir "Çöp Vadisi" olduğu haberi karşısında, buradan verim alamazsan,

ikinci önerim: (Kaynak: http://adana.cukurova.edu.tr/cografya.asp)

"Aladağlar üzerinde Yedigöller adıyla anılan küçük buzul gölleriyle, karaisalı yakınlarındaki Barak köyü sınırları içinde Karstik Dipsiz Göl adı verilen alabalığıyla ünlü göller vardır."

Avlandığın (olta attığın) yere en yakın yerleşim yerinde Jandarma ve Köy Muhtarı ile sonradan sürpriz sorun yaşamaman için, av öncesi görüşmeni, bilgi almanı, Amatör Balıkçı Belgeni ve Dönem Boyu Orman İçi Avlanma izin belgeni yanında bulundurmanı, Ava tek başına gitmemeni, de öneriyorum.

Sevgi ve Saygılarımla,

Oral

Şu an saat: 15:30

Forum içeriğinin tüm hakları Forum Yönetimine Aittir. İzinsiz kullanılması fikir hakları yasasına aykırıdır. Cezai Müeideler yetkili mercilerce uygulanabilir.