..--== RASTGELEBALIKCI ==--.. Anasayfa Biz 1300 Kişilik bir aileyiz.
Burası Amatör Balıkçılığın Yeni Yüzü...
Türkiye'nin En Geniş Amatör Balıkçılık Platformu

Ara

Üyeler

Takvim

Yardım

Ana Sayfa
Üye ismine göre ara
Giriş yapmadınız. - Oturum Aç | Kayıt 

karagöz avcılığı
 Forum Başkanı: blaxius  

Yeni Konu

Cevap Yaz

Yazdır
YazarMesaj
tahsingumus
Üye

Yer: Türkiye
Adı Soyadı: tahsingumus
Yaşı: 60
Severek Avladığı: buyuk balıklar
Severek Avlandığı: Akarsu
Durum:  Çevrimdışı
Değer: 
 Yazıldığı Tarih: 2 Kasım 2007 Cuma 14:02

Alıntı Yap

Cevap Yaz
Bu yıl  Çınarcık’da tekne ile hemen her gün balığımı avladım ve ayni gün akşamı da balığın hakkını verdim . Genellikle  istavrit – mezgit  veya zargana tuttum . Havalar bozunca tekneyi kıyıya çekip kaldırdım. Bu sefer de kıyıdan kefal avlamaya başladım.  En büyük kefalım 710 gr.

İki gün ard arda boş bekleyince denize gözlük ile girip keşif yapma gereğini duydum. Ve hayretler içinde kaldım : Denizin içi dışardan bakınca görünmeyen saydam yeşil bir jel tabakası ile dolu herhangi bir balığın bu jel yoğunluğu içinde yaşayabileceğini sanmıyorum . O günden sonra Oltalarımı topladım .

Balık bulabileceğime inandığım liman ağzına gitmeye başladım. Zargana – izmarit – istavrit vs tutuyorlar.

Fakat sizlere anlatmak istediğim KARAGÖZ Avcılığı :

Hasan dede isimli bir ağabeyimiz kendisinin bulduğu bir metod ile karagöz ( 500 – 600 gr ) tutuyor.

OLTA :030 misina ( gövde ) bir kulaç . 030 misina 30 cm üç adet (köstek) 3 numara çapraz iğne . 25 gr kurşun ( iskandil ) . Fırdöndü .  Takım bittikten sonra  fırdöndünün diğer ucuna gövde misinayı bağlamadan önce büyükçe bir gezer şamandıra ve 2 ila 2.5 kulaç sonra gövde misina üzerine bir stoper. Takım suya atıldığı zaman iskandil ile şamandıra arası  3 ila 3.5 kulaç olmalı.

YEM :  Denizde her zaman bulabileceğimiz iri deniz analarının kollarının yumuşak kenarlarını makas ile 2cm – 5 cm  boyutlarında kesiyorsunuz. İğneyi birkaç defa geçirdikten sonra yemin içine saklıyorsunuz .

ZAMAN : Güneş batmadan 2 saat önce başlayıp gece yarısına kadar av yapıyor .

YER :  Mendireğin dış tarafı  kayalardan 4 – 5 mt açığı .  Oltayı denize atıp boşluğunu aldıktan sonra kamışı sabitleyip bekleyin. Balık yemi yuttuğu için alt çenesini makas ile keserek iğneyi kurtarabilirsiniz.
Rasgele . Tahsin GUMUS  Ekim  2007

Oral ATAK
Rastgele Ekibi

Yer: İstanbul, Türkiye
Adı Soyadı: Oral ATAK
Yaşı: 37
Severek Avladığı: Salmo Trutta
Severek Avlandığı: Akarsu
Durum:  Çevrimdışı
Değer: 
 Yazıldığı Tarih: 2 Kasım 2007 Cuma 14:10

Alıntı Yap

Cevap Yaz
Merhaba Tahsin Bey,

Güzel ve etkili bir metod.  Paylaşımınız için teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Oral

Şu an saat: 14:53

Forum içeriğinin tüm hakları Forum Yönetimine Aittir. İzinsiz kullanılması fikir hakları yasasına aykırıdır. Cezai Müeideler yetkili mercilerce uygulanabilir.