..--== RASTGELEBALIKCI ==--.. Anasayfa Biz 1300 Kişilik bir aileyiz.
Burası Amatör Balıkçılığın Yeni Yüzü...
Türkiye'nin En Geniş Amatör Balıkçılık Platformu

Ara

Üyeler

Takvim

Yardım

Ana Sayfa
Üye ismine göre ara
Giriş yapmadınız. - Oturum Aç | Kayıt 

avlanma teknigi
 Forum Başkanı: blaxius  

Yeni Konu

Cevap Yaz

Yazdır
YazarMesaj
tahsingumus
Üye

Yer: Türkiye
Adı Soyadı: tahsingumus
Yaşı: 60
Severek Avladığı: buyuk balıklar
Severek Avlandığı: Akarsu
Durum:  Çevrimdışı
Değer: 
 Yazıldığı Tarih: 5 Kasım 2007 Pazartesi 11:54

Alıntı Yap

Cevap Yaz

Sevgili arkadaşlar. Çok uzun yıllar boyu avcılık yaptım ama hala hayret ettiğim şeyler ile karşılaşabiliyorum :

Bu yaz başıma gelen bir olayı anlatayım.

Çınarcık’da Liman içinde kardeşimle  kuyruk altı kullanarak  zargana avlıyoruz .

Önümüzde 20 mt kadar boşluk var etrafta da fazla avcı yok. Ben birkaç tane midye çıkardım izmarit deneyeceğim.Yanımızda bağlı 9-10 mt lik bir teknenin burnuna esmer genç bir delikanlı oturmuş el oltası kullanarak ve acemi hareketlerle bi şeyler yapıyor . Şöylesine bir baktım. Sonrada küçümseyerek  gülüp dikkatimi kendi işime verdim.

23 adet zargana 6 adet izmarit 2 adet ispari yakaladık . Bu sırada 2 zargana topu bahsettiğim delikanlının akıntı ile iyice yakınına gidince çocuk bağırdı hemen kamışın birini kapıp toplamaya başladım. İkinci kamışa müdahaleye fırsat bulamadım ki çocuk tekrar bağırınca Davudi sesimle -Patlama oğlum görmüyor musun topluyoruz işte

diye postamı da attım . Çocuk da sesini kesti. Zaten havada kararmaya yüz tuttuğu  için toplanmaya başladık.  İnanamayacaksınız ama biraz önce posta attığım delikanlı elinde kovası ile yanıma yanaştı   - Abi balık ister misin . demez mi . Önce amacını anlamak için yüzüne baktım  sakin  ve samimi olduğunu görünce de kovaya göz attım.  Arkadaşlar kova ağzına kadar dolu : kefal  , ispari  ,  izmarit. Şaşkınlığımı gizlemeye çalışarak sen mi tuttun  bunları dedim . -Evet abi dedi bize fazla gelir istersen alabilirsin .

O an öylesine utandım ki . hemen kendimi toplayıp -Ne yemi kullanıyorsun diye sordum - Arkadaşlara bıraktım aha orda  dedi .  Oltana bakayım deyince  cebinden strofora sarılmış bir kullanılmış misina çıkarttı. ( Bizlerin beğenmeyipte  attığımız. )  25-30  gr  lık bir kurşun 030 beden yine 030  20 cm köstek ve 6 numara  hırsızlı iki iğne  beden boyu 60 cm   bitiminde fırdöndü. .

Gerçekten şaşırdım ve hemen yemleri görmek için ilerledim. Ne gördüğümü söylesem şaşarsınız.

Balıkçının balık artıklarını kafalarını bir kaba bir gün öncesinden toplamış  gece bekletmiş . Bu gün de kokudan yaklaşamayacağımız bu karışım ile o bir kova balığı yakalamış .

Ne dersiniz bu balıklar yenir mi ? Siz bu yemleri hem mazmuz olarak hemde balık tutmak için kullanabilir misiniz ?

Önümüzdeki yaz denmeyi  düşünüyorum. 

Selamlar . RASGELE.

Tahsin GUMUS Kasım 2007  ÇINARCIK:

Oral ATAK
Rastgele Ekibi

Yer: İstanbul, Türkiye
Adı Soyadı: Oral ATAK
Yaşı: 37
Severek Avladığı: Salmo Trutta
Severek Avlandığı: Akarsu
Durum:  Çevrimdışı
Değer: 
 Yazıldığı Tarih: 10 Şubat 2008 Pazar 00:37

Alıntı Yap

Cevap Yaz
Merhaba,

Giderken haber verebilir misiniz? Birlikte avlanmak isterim.

Saygılarımla,

Oral

Şu an saat: 15:15

Forum içeriğinin tüm hakları Forum Yönetimine Aittir. İzinsiz kullanılması fikir hakları yasasına aykırıdır. Cezai Müeideler yetkili mercilerce uygulanabilir.