Sevgili arkadaşlar. Çok uzun yıllar boyu avcılık yaptım ama hala hayret ettiğim şeyler ile karşılaşabiliyorum :
Bu yaz başıma gelen bir olayı anlatayım.
Çınarcık’da Liman içinde kardeşimle kuyruk altı kullanarak zargana avlıyoruz .
Önümüzde 20 mt kadar boşluk var etrafta da fazla avcı yok. Ben birkaç tane midye çıkardım izmarit deneyeceğim.Yanımızda bağlı 9-10 mt lik bir teknenin burnuna esmer genç bir delikanlı oturmuş el oltası kullanarak ve acemi hareketlerle bi şeyler yapıyor . Şöylesine bir baktım. Sonrada küçümseyerek gülüp dikkatimi kendi işime verdim.
23 adet zargana 6 adet izmarit 2 adet ispari yakaladık . Bu sırada 2 zargana topu bahsettiğim delikanlının akıntı ile iyice yakınına gidince çocuk bağırdı hemen kamışın birini kapıp toplamaya başladım. İkinci kamışa müdahaleye fırsat bulamadım ki çocuk tekrar bağırınca Davudi sesimle -Patlama oğlum görmüyor musun topluyoruz işte
diye postamı da attım . Çocuk da sesini kesti. Zaten havada kararmaya yüz tuttuğu için toplanmaya başladık. İnanamayacaksınız ama biraz önce posta attığım delikanlı elinde kovası ile yanıma yanaştı - Abi balık ister misin . demez mi . Önce amacını anlamak için yüzüne baktım sakin ve samimi olduğunu görünce de kovaya göz attım. Arkadaşlar kova ağzına kadar dolu : kefal , ispari , izmarit. Şaşkınlığımı gizlemeye çalışarak sen mi tuttun bunları dedim . -Evet abi dedi bize fazla gelir istersen alabilirsin .
O an öylesine utandım ki . hemen kendimi toplayıp -Ne yemi kullanıyorsun diye sordum - Arkadaşlara bıraktım aha orda dedi . Oltana bakayım deyince cebinden strofora sarılmış bir kullanılmış misina çıkarttı. ( Bizlerin beğenmeyipte attığımız. ) 25-30 gr lık bir kurşun 030 beden yine 030 20 cm köstek ve 6 numara hırsızlı iki iğne beden boyu 60 cm bitiminde fırdöndü. .
Gerçekten şaşırdım ve hemen yemleri görmek için ilerledim. Ne gördüğümü söylesem şaşarsınız.
Balıkçının balık artıklarını kafalarını bir kaba bir gün öncesinden toplamış gece bekletmiş . Bu gün de kokudan yaklaşamayacağımız bu karışım ile o bir kova balığı yakalamış .
Ne dersiniz bu balıklar yenir mi ? Siz bu yemleri hem mazmuz olarak hemde balık tutmak için kullanabilir misiniz ?